Solliciteren

Succesvol solliciteren

Een eeste indruk is onuitwisbaar, vooral wat het solliciteren betreft. Deze lessen zijn praktijkgericht opgesteld en binnen één dag stomen wij jou klaar voor een totale sollicitatieprocedure. Verder geven we jou de basis mee van waaruit jij met zelfvertrouwen en overtuiging iedere sollicitatie naar je eigen hand zet.

De training bevat de volgende onderdelen:
1. CV check
Met een goed opgebouwd CV creeer je meer kans bij de sollicitatie procedures.
 Door middel van een goed profiel, heldere taal en een duidelijk overzicht van kennis, ervaring en kwaliteiten, spring jij bij recruiters in het oog.
2. Sollicitatiebrief
Je hebt maar een paar seconden om indruk te maken op de personeelsmanager, zodat deze besluit je uit te nodigen voor een gesprek. Hou er rekening mee dat reeds in de eerste paragraaf moet te lezen zijn waarom jij een aanvulling bent voor het bedrijf. Neem de tijd om je begeleidend schrijven aan te scherpen zodat jij de kans krijgt om je brief mondeling toe te komen lichten.
3. Sollicitatiegesprek
Om gesprekstechnieken goed onder de knie te krijgen oefenen we meerdere rollenspellen.
‘Oefening baart kunst’ en door praktisch aan de slag te gaan ontwikkel je een zelfverzekerde houding, die nodig is om een sollicitatiegesprek tot een goed einde te brengen.
4. Presentatie
In dit onderdeel bespreken we hoe je een goede houding aanneemt, welke kleding het beste bij jou past en hoe jij jezelf voorstelt. Op wat moet je letten en wat zijn je valkuilen.
5. Netwerken
Netwerken is een essentieel onderdeel van een succesvolle zoektocht naar een baan. De meeste banen zijn nog steeds gevonden door netwerken, of het nu online is of in persoon. Je weet nooit wie jou kan helpen je volgende baan te vinden.

Methode

In de training wisselen we theorie met praktijkgerichte oefeningen af. Er zijn veel actieve elementen aanwezig waarbij je ervaart wat voor jou werkt en waar je extra aandacht aan moet geven. Ons doel is dat jij meer inzicht krijgt in je sollicitatiegedrag en de manieren weet hoe je dit eventueel aanpast aan de vacatures waar jij op wilt reageren.

Doelgroep

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor deelnemers die nieuwe kansen willen benutten op de arbeidsmarkt, deelnemers die een extra steuntje in de rug wensen en die denken dat er door een goede voorbereiding meer te halen valt uit de sollicitatieprocedure.

Programma individueel

10.00-11.00 CV check en optimalisatie
11.00-11.30 Sollicitatiebrieven
11.30-12.30 Van vacature tot gesprek
12.30-13.00 Lunch
13.00-14.00 Gesprekstechnieken en persoonlijke presentatie
14.00-15.00 Rollenspel
15.00-16.00 Netwerken Beoordeling Linkedin profiel
16.00-16.30 Feedback en conclusies

 

Programma groepstraining

10.00-11.00 CV check en optimalisatie
11.00-11.30 Sollicitatiebrieven
11.30-12.30 Van vacature tot gesprek
12.30-13.00 Lunch
13.00-14.00 Gesprekstechnieken en persoonlijke presentatie
14.00-15.00 Rollenspel
15.00-16.00 Netwerken Beoordeling Linkedin profiel
16.00-16.30 Feedback en conclusies

 

Video Sollicitatie training + film

Wil je op een originele manier solliciteren bij een bedrijf? Solliciteer dan met een filmpje. Zo val je pas echt op. Je maakt meer kans op de baan waarop je solliciteert.
Met een video sollicitatie laat je zien dat je veel tijd en moeite investeert in het op zoek gaan naar de gepaste baan. De inspanning geeft een deel van jouw karakter en werkwijze weer. In een video boodschap laat je zien wie je bent. Het is dé kans om jouw eerste indruk bij werkgevers of opdrachtgevers achter te laten, waardoor jij sneller wordt uitgenodigd voor een gesprek.
Als deelnemer van de videosollicitatie training leer je in twee sessies hoe je een boodschap opstelt, hoe je je kwaliteiten uitlicht en leer je jezelf presenteren via een video. De sessies kunnen aansluitend op elkaar gegeven worden.
Onze videocoach helpt je bij iedere stap in het proces zodat jij vol zelfvertrouwen jouw boodschap overbrengt.
Nadat de video is opgenomen en bewerkt wordt deze naar je toegestuurd zodat jij je ingesproken boodschap bij een volgende sollicitatie kunt inzetten.

Indien gewenst kan per vacature een aangepast filmpje gemaakt worden.

Programma

Sessie 1: Opbouw van de boodschap, uitlichten van kwaliteiten en coaching op presentatie
Sessie 2: Opname proviel- of motivatievideo
Totale duur van de beide sessies zijn minimaal 2 uur en maximaal 4 uur.